top of page
Keresés

Egy írónő életútja az első Varázsecset könyvig

Frissítve: 2021. aug. 18.

Vietnámba születtem, de már 3 évesen Magyarországra kerültem. Az életem nagy részét Magyarországon töltöttem, magyar neveltetést kaptam az iskolákban, így kijelenthetem, hogy magyarnak érzem magam, de a szívem egy része vietnámi. Fiatal ázsiai lányként elsodort az élet a divatvilág és modellkedés felé. Firenzébe az egyik legismertebb olasz divattervező iskolába nyertem felvételt, de végül Magyarországon kellett maradnom. Barátnőim sorra adták be a hazai egyetemekre a jelentkezést, és mivel maradnom kellett, ezért úgy döntöttem őket követem, és végül jelentkeztem kommunikáció és médiatudomány szakra a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Később a véletlenek és a szerelem a Bournemouth Egyetemre sodort, ahol a ’Writing for the media’ mesterkurzusra félvetelt nyertem, ami nem más volt, mint forgatókönyvírás.


Vangaurd of Heaven rendezte Emil Goodman



2012-ben az angliai tanulmányok után úgy döntöttem visszatérek Magyarországra, és itt kezdem el építeni szakmai utamat. Ekkor már tudatosan kerestem azt, aki igazán én vagyok. Tudtam, hogy a TV a legjobb belépő a filmes világba, és úgy éreztem a kint szerzett tudással és tapasztalatokkal kamatoztatni tudom a hazai szakmát. Itthon egyből egy TV csatornához kerültem, ahol egy saját műsort kaptam, mint rendező- szerkesztő riporter. Később onnan egy külsős céggel egy másik csatornának kezdtem el dolgozni, ahol dokureality sorozatokat gyártottunk. A modell életem is újra beindult és elkezdtem reklámfilmekben és filmekben szerepet vállalni. 2 évvel később úgy döntöttem, hogy ott hagyom a tévézést, a biztos állást, és minden időmet arra teszem, hogy a nemzetközi filmezésben elinduljak végre. Mindezt szabadúszóként tettem, ami nagyon nehéznek bizonyult. 2 évig francia filmekben dolgoztam, mint rendezőasszisztens. Evvel együtt lassan kinyílt a kapu és végre bejutottam a hollywoodi filmek világába. Ezen az úton ismerkedtem meg a pályával, és rátaláltam önmagamra. Megtaláltam a hivatást, amiben minden énem egyben kiélhettem. Ehhez sok kudarc, egy rövid ideig tartó szerelmi fellángolást kellett, és egy akkor tévedésnek hitt lépés. A filmes karrieremnek köszönhetően szinte a világ minden pontját bejártam és mára már Budapest és Párizs lett az igazi otthonom.


P+ TV "Pillanatok" műsor


Zero rendezte Nemes Gyula Drága Elza! rendezte Füle Zoltán



2018. szeptember 17-én jelent meg a Varázsecset című könyvem első része, amely diplomamunkának készült 2011-ben a bournemouthi egyetem forgatókönyvírói szakán. Dédelgetett álom volt, hogy megjelenjen és minél több olvasóhoz eljuthasson a Varázsecset világa. Ezt könyvformájában el is érte és reméljük egyszer filmvászonra is kerülhet. Az első könyvem, A varázsecset és az elvarázsolt festmények után a második könyvem is megjelent, A varázsecset Leonardo Morelli kalandos története. Most pedig egy új könyvsorozat kiadásán dolgozom, mindemellett párhuzamosan tervezem a legelső könyvem angol nyelvű kiadását. Az angol nyelvű kötet elsősorban e-bookban és a nemzetközi piacra, de tervben van, hogy nyomtatott formában is elkészül.


Az elmúlt időszakban pedig bejártam a hollywoodi filmekkel az egész világot, és most arra áldozom a munkáim mellett a szabadidőmet, hogy egyszer majd a saját regényemből is film készüljön. Ebben nagyon bízok és hiszek.



bottom of page