top of page
Keresés

A főszereplők jellemzése

„Ajánlom mindazoknak, akik hisznek a szerelem és a fantázia teremtő erejében és, akik hisznek abban is, hogy varázslat: igen is, létezik! Ott van életünk minden alkotóelemében, csak nyitottaknak kell lennünk rá, hogy meglássuk.”


A varázsecset és az elvarázsolt festmények, amiről korábban írtunk már nektek bővebben, egy különleges regény, egyensúlyoz a valóság és a fantasy határán: főhősei Budapestről indulnak, és különféle festményeken keresztül lépnek át az újabb és újabb kalandokkal teli fantáziavilágba. A történetet a Harry Potter és a Narnia fantasztikus világa ihlette, amely nem csak a lélekzet elállító képi világával, hanem az emberi kapcsolatok alakulásával és a hétköznapi problámak feszegetésével is élményekben dús tapasztalattal gazdagítja az olvasót.


A történet, két fiatalról, Ben és Maya kalandjáról szól, akik Budapestről indulnak és ide is érkeznek vissza 2018-ban. A két szereplő személyisége nagyon eltérő, de mégis a bátor, művészi hajlamokkal bíró, középkorrajongó Bent jól kiegészíti a gyakorlatias, sokféle ismerettel bíró Maya.


Saját festmény. Ahogy én képzeltem el a történet képvilágát. Készült: 2018

Ben, a történet főszereplője teljesen átlagos kamasz. Szülei válása után került New York-ból Budapestre, aminek egyáltalán nem örül, és nem érzi túlságosan otthonosan magát ebben az új idegen környezetben. Főleg úgy, hogy osztálytársaival sem jön ki túl jól.


Egyedül a szintén újonc, Angliából ideköltözött, félig ázsiai származású Maya közeledik hozzá, akit Ben ugyanúgy kirekeszt az életőből, mint többi társát. Egy iskolai kirándulás azonban mindent megváltoztatott, az átlagosnak induló múzeumi kalandozás során, Bent és Mayát egy középkori festmény előtt állva elkapja egy örvény és innentől a hihetetlen, de egyben izgalmakkal teli történetsorozatuk veszi kezdetét.


A könyv valójában a két fiatal, egy ázsiai kislány és egy amerikai kisfiú csodálatos utazásáról szól. A fantáziavilágokban a mindennapi akadályok és emberi kapcsolatok jelennek meg a két gyermek szemszögéből.


Azért szerettem volna két ilyen karaktert megalkotni, mert amennyire különböző a két szereplő mégis sok helyzetben kijön, hogy hasonlóságot fedeznek fel egymásban, mint például a közös célkitűzés, ebben az esetben a hazatérés, egymás iránti aggódás és törödés, a kalandok- és az új iránti felfedezési vágy, végül, hogy mindig ott vannak egymásnak, számítani tudnak egymásra. És természetesen a kalandjuk során egy nagyon erős baráti kapcsolat alakul ki közöttük.


Ben, az amerikai kisfiú élete, kicsit hasonlít az enyémhez is, én is egy távoli országból kerültem ide a családommal. Így átérzem annak a súlyát, hogy mennyire nehéz egy új környezetbe való beilleszkedés, és mennyire fontos, hogy te magad is nyitott, befogadó és alkalmazkodó legyél. Mert ez nagyban rajtad múlik, hogy ki tudj alakítani egy olyan környezetet, ahol otthonosan érzed magad.


Az egész utazás meghatározó pontja a gyerekek személyiségfejlődése és az emberi kapcsolatok kibontakozása. Amennyiben kíváncsi vagy a teljes regényre: Itt be tudod szerezni.


bottom of page