top of page
Keresés

A Varázsecset előzménytörténete

„Higgyünk álmainkban és a varázslat teremtő erejében! Ha igazán bízunk abban, hogy el tudjuk érni céljainkat, az erőt ad a végeláthatatlan utunkon.”


2019. november 25-én jelent meg a kisregényem, Leonardo Morelli kalandos története, A varázsecset és az elvarázsolt festmények című regényem 17. századi előzményét meséli el.

Leonardo Morelli, egy nagy hírű festő család legifjabb tagja, igazi bajkeverő, akit nem érdekelnek a festékek és a freskók, helyette a firenzei egyetemen történelmet tanul. Miután egy professzora maga mellé veszi segítőnek, már nem a könyvek fölött görnyed, a kincskereső utak során a saját szemével láthatja a világ csodáit. Amikor egy nap mestere egy értékes, régi tárgy felkutatására küldi, a Fehér Szárnyasló nevű hajó fedélzetén hamarosan rádöbben, a dolgok és az emberek néha nem azok, aminek látszanak, és hogy valaki hőssé váljon, nem bátorság kell, sokkal inkább nyitott lélek és friss szellem. Így lehet partot érni egy feledésbe merült szigeten, barátságot kötni egy majommal, meglátni a valóságot a felszín mögött, rábukkanni a múlt egy értékes ereklyéjére, hogy mindennek eredményeként egyszer talán boldog véget érhessen egy sok évszázados, tragikus szerelmi történet.

Saját festmény. Ahogy én képzeltem el a történet képvilágát. Készült: 2019

Ez a könyv azért is nagyon közel áll a szívemhez, mert a főhös a nevét az akkor a szívem alatt fejlődő kisfiamról kapta. Ő ihlette meg Leonardo alakját. Aki ha felnő majd, remélem olyan kis felfedező természetű lesz, mint a könyv főszereplője, aki nem fél kérdezni, szeretné megérteni a világ működését és annak ok-okozati összefüggéseit. Olyan valaki lesz, aki hisz az álmaiban, hallgat a szívére és az ösztöneire, mert sokszor a felszín alatt rejtőznek az igaz kincsek.


Ezt a könyvemet minden olyan kalandvágyónak ajánlom, akik hisznek az álmaikban és nem félnek az ismeretlentől. ☺


A könyv megvásárolható: ITT.
Comments


bottom of page